Jacek Kotula


 

 

 

 

Praca:  

  • 04.1995 do 10.1995 - kelner w restauracji Twardowska Rynek Główny 24 Kraków
  • 1998 do 2006 - manager baru w restauracji Da Pietro Rynek Główny 17 Kraków
  • od 2005 - współzłożyciel - instruktor, wykładowca w Galicyjskiej Szkole Smaku
  • od 2007 - ekspert, trener w programie Turystyka Wspólna Sprawa, realizowanym przez DGA S.A. 
  • 08.2008-11.2009 - manager kawiarni "Albo Tak" Mały Rynek 4 w Krakowie
  • od 09.2009 - ekspert w portalu www.turystykamalopolska.pl
  • od 10.2018 - Ministerstwo Sportu i Turystyki - Departament Turystyki : / Specjalista / Sporządzanie opinii w zakresie społeczno-gospodaczych skutków ustanowienia
    w ramach Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji - nowych kwalifikacji 
  • 2019 - Realizacja cyklu szkoleniowego z zakresu serwisu kelnerskiego z modułami : barman, sommelier, barista w Ośrodku Reprezentacyjnym Ministerstwa Obrony Narodowej.
  • 2020 - Realizacja Kursu Kelnerskiego II - stopnia w Ośrodku Reprezentacyjnym Ministerstaw Obrony Narodowej.
    2021 - Realizacja Kursu Kucharskiego - poziom zaawansowany w Ośrodku Reprezentacyjnym Ministerstwa Obrony Narodowej.



Wykształcenie:
 

  • Akademia Górniczo - Hutnicza, wydział odlewnictwa 
  • Szkolenie Barmańskie I Stopnia - Tytuł "Barmana"
  • Akademia Mixologii im. Zdzisława T. Nowickiego - DYPLOM BARMAN-MIKSER QUALIFICATION CERTIFICATE BARTENDER
  • Akademia Johnnie Walker Master of Bar Administration
  • 09.08.2004 - The Master of Rum Bacardi
  • 02.11.2004 - Seminarium Moet & Chandon
  • 11.2004 - 03.2005 - Szkolenie Sommelierskie I Stopnia
  • 2005 - Techniki zarządzania dla barmanów (komunikacja z klientem, asertywność, negocjacje handlowe)
  • 2010 - Kwalifikacje Pedagogiczne
  • 2010 - AQUARI - PROFESSIONAL BARISTA ACADEMY - Certyfikat - Trener Sztuki Baristycznej

Najważniejsze osiągnięcia:

  • Uczestnictwo w Ogólnopolskim Konkursie Barmańskim CAMPARI – LONG DRINK, Kraków 2001
  • Uczestnictwo w 3 Ogólnopolskim Konkursie Finlandia Vodka Cup 2002
  • 3-4.06.2003 - Absolut Cup 2003
  • 5.08.2004 - IV Ogólnopolski Konkurs Barmański “Tropical Summer Drink 2004”
  • 18.11.2004 - Uczestnictwo w międzynarodowym konkursie barmańskim w Chorwacji
  • 15.12.2004 - 5 Ogólnopolski konkurs barmański Finlandia VodkaCup 2004
  • 2004 - I miejsce w konkursie na najlepszego drinka programu JW MBA
  • Luty 2005 - Zwycięstwo w konkursie barmańskim na drinka promocyjnego firmy Philip Moris
  • Kwiecień 2005 - 5-te miejsce w ogólnopolskim konkursie barmańskim Hotel Prestige we Wrocławiu
  • Sierpień 2006 - 2 gie miejsce w szóstym ogólnopolskim konkursie barmańskim " Tropical Summer Drink", kategoria Team Work
  • Sierpień 2007 - 1 sze miejsce w siódmym ogólnopolskim konkursie barmańskim " Tropical Summer Drink", kategoria The Fastest Team 
  • Pomoc w organizacji oraz Sędzia Techniczny największego Ogólnopolskiego Kunkursu Barmańskiego MIODULA 2015
  • Jury Międzynarodowego Konkurs Winiarskiego ENOEXPO 2016
Barman, kelner, sommelier, barista, manager restauracji, szkoleniowiec - przebyta droga od 1993 roku.

Partnerzy

Logotyp 1 Logo 2 Logotyp 3 Logot4 002 004 005 006 007 008 009 010 011 012 013 014 015 016 019 020 021 022 023 024 025 026 027 028 029 030 031 032 033 Rational mionetto henkel P&G

Partnerzy

Spotkajmy się

Jesteśmy do Państwa dyspozycji, z miłą chęcią odpowiemy na wszelkie nurtujące pytania - do zobaczenia

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem